Pre- en postnatale kinesitherapie

Als kinesitherapeut staan we steeds paraat om u te helpen bij uw zwangerschapsgerelateerde klachten, alsook om na de bevalling terug in topvorm te komen. Dan gaat de aandacht vooral naar het versterken van buik-, rug-, en bekkenbodemspieren.

Prenatale begeleiding

Dankzij onze prenatale begeleiding zorgen we ervoor dat mama en papa zich klaar voelen voor de geboorte. We geven je voldoende informatie om twijfels en onzekerheden rondom de bevalling weg te nemen. Bovendien helpen onze tips en oefeningen om te ontspannen en de arbeid zo vlot mogelijk te doen verlopen. Zo is een juiste houding belangrijk om weeën op te vangen en via ademhalingsoefeningen leren we jou puffen en persen. Het opbouwen van sterke bekkenbodemspieren zorgt voor een vlotte arbeid en verkleint het risico op incontinentie voor en na de bevalling.

Postnatale begeleiding

Tijdens de postnatale begeleiding foucssen we na de zwangerschap en bevalling op het versterken van de bekkenbodem-, rug- en buikspieren. Op deze manier vermijden we het risico op rugklachten, urineverlies en verzakkingen. Met oefentherapie op maat brengen we jouw lichaam weer in goede conditie.

Meer weten?

Wil je meer weten over pre- en postnatale kinesitherapie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?