Inspanningstest

Er worden twee verschillende inspanningstesten aangeboden. Op basis van jouw sport bepalen we welke test voor jou het meest geschikt is:

 • Een looptest op de loopband
 • Een fietstest (op je eigen fiets, gemonteerd op onze Wahoo Kickr)


Om een goed zicht te krijgen op je huidige conditie nemen we een inspanningstest af met lactaatmeting. Vervolgens kunnen we je hartslagzones bepalen zodat je gericht en efficiënt kan trainen in de juiste zones.

Lactaatmeting

Er wordt gestart met een uitgebreid intakegesprek zodat er een beeld kan worden geschetst van je voorgeschiedenis (sportfrequentie, vroegere blessures,.. ) , je doelen op korte en lange termijn en de hoeveelheid trainingstijd waarover je beschikt. Vervolgens wordt er een lichaamsmeting uitgevoerd (vet, BMI,..) Op basis van al deze gegevens krijgen we een optimaal beeld van jouw lichaam, verwachtingen en doelen.

Tijdens de inspanningstest zelf wordt de snelheid of het wattage stelselmatig opgedreven totdat jouw maximale inspanning bereikt wordt. Op vooraf bepaalde tijdstippen worden zowel de hartslag als de lactaatwaarden gemeten. Afhankelijk van je doel en type sport zal worden beslist om te meten om de 4 of om de 8 minuten. Met de gemeten waarden worden vervolgens je aërobe en anaërobe drempel bepaald. Deze informatie ontvang je nadien, samen met een overizcht van jouw persoonlijke trainingszones, in een uitgebreid en overzichtelijk testverslag.

Meer informatie

Wat neem je mee?

 • Eigen fiets (bij fietstest)
 • Loop/fiets outfit + schoenen
 • Handdoek
 • Indien zelf ter beschikking: hartslagmeter (borstband)


Prijs inspanningstest 4 minuten protocol: 100 euro

Prijs inspanningstest 8 minuten protocol: 125 euro

Als vervolg op onze lactaattest bieden we ook follow-up begeleiding aan voor jouw trainingen en/of wedstrijden. Na jouw doelstellingen te bepalen, werken we hier samen naartoe op de manier die jij verkiest:

 • m.v. een basispakket: Trainingsadvies met een 12 wekenschema
  Prijs: 99 euro eenmalig
 • m.v. coaching: trainingsbegeleiding met constante opvolging en advies via gebruik van Coachbox 
  Prijs: 60 euro/maand


Meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!